Nový iPhone 16 bol predstavený v pondelok 9.9.2024 a naši partneri PanzerGlass™, SBS a Puro majú už teraz pripravené kompletné portfólio doplnkov – ochranných skiel, puzdier či krytov na objektívy. S akými atraktívnymi novinkami prišli? Prinášame vám krátky prehľad toho najzaujímavejšieho.

PanzerGlass™: Dôraz na odolnosť a ekológiu

Dánska spoločnosť PanzerGlass™ pre iPhone 16 priniesla viacero zaujímavých noviniek. Napríklad, všetky ochranné sklá okrem keramického sú tvorené zo 60 % recyklovaným sklom. Sú tak ešte ekologickejšie ako doteraz, no zároveň zabezpečujú 100 % ochranu pred rozbitím a škrabancami.

Zaujímavosť: Ochranné sklá Ultra-Wide Fit pre iPhone 16 majú až 3x vyššiu odolnosť voči škrabancom ako sklá pre iPhone 15.

Z hľadiska ekológie stojí za pozornosť fakt, že v roku 2024 spoločnosť PanzerGlass™ znížila podiel papiera v baleniach svojich produktov priemerne o 66 %. Naviac, obmedzila prepravu lietadlami, ktoré produkujú výrazne viac emisií než lodná doprava a podniká kroky vedúce k zmenšovaniu emisií CO2 pri výrobe.

Nové sklo s hliníkovým rámikom

Horúcou novinkou v ponuke PanzerGlass™ je ochranné sklo s hliníkovým rámikom. Ten plní nielen estetickú, ale aj praktickú funkciu. Podľa štatistík totiž telefóny pri pádoch až v 70 % prípadov dopadajú na hrany, nie priamo na displej či zadnú stranu. Hliníkový rámik zabezpečuje, že okraje skla sú mimoriadne pevné a znižuje riziko jeho popraskania pri silnom náraze.

Sklo Ceramic Protection s astronomickou odolnosťou

Keramické ochranné sklo PanzerGlass™ Ceramic Protection je vyrobené zo špeciálneho certifikovaného japonského skla, ktoré má extrémne vysokú odolnosť voči nárazom, škrabancom a prudkým zmenám teploty. Vďaka jeho unikátnym vlastnostiam ho dokonca využívajú aj vo vesmírnych staniciach.

V porovnaní s klasickými borosilikátovými sklami má PanzerGlass™ Ceramic Protection až 10x vyššiu odolnosť voči rozbitiu pri teste s padajúcou oceľovou guličkou. Zároveň je až 5x odolnejšie ako doposiaľ najlepšie štandardné sklo PanzerGlass™, takže je vhodné aj pre tých najnáročnejších zákazníkov. Odolá pádu 320 g guličky z výšky až 2,5 metra.

Sklá Eyecare a Privacy

V ponuke ochranných skiel pre iPhone 16 už tradične nechýba ani obľúbený model Privacy s filtrom, ktorý znemožňuje vidieť údaje na displeji pri pohľade zboku. Chráni tak nielen samotnú obrazovku, ale aj vaše súkromie. Verzia Eyecare zas obsahuje filter modrého svetla a antireflexnú vrstvu. Zmenšuje namáhanie očí pri používaní telefónu a eliminuje odlesky od displeja, takže zlepšuje jeho čitateľnosť na slnku alebo pod silnejším svetlom.

Vedeli ste, že: V balení každého ochranného skla PanzerGlass™ nájdete rámik EasyAligner, vďaka ktorému je aplikácia na displej veľmi rýchla a jednoduchá? Tento rámik je vyrobený zo 100 % recyklovaného ABS plastu.

Ochrana displeja Eco Matrix

Zaujímavým produktom v ponuke PanzerGlass™ je ochrana displeja Eco Matrix, ktorá je niečo medzi ochranným sklom a fóliou. Vyrába sa zo 100 % recyklovaného plastu, je veľmi tenká, pružná, no zároveň odolná voči nárazom a škrabancom. Jej kúpou naviac podporíte kampaň The Perfect World Foundation Protect the Oceans.

Ochranné puzdrá a kryty objektívov

Pre iPhone 16 pripravil PanzerGlass™ ochranné puzdrá HardCase dostupné v 2 farebných verziách, s transparentným alebo čiernym rámikom. Ako to už býva zvykom, puzdrá poskytujú vynikajúcu ochranu telefónu pri pádoch alebo nárazoch. Perfektne sadnú na telo smartfónu, majú presne vyrezané otvory, sú odolné voči zažltnutiu a k dispozícii je model s MagSafe kompatibilitou alebo bez nej.

V ponuke pre iPhone 16 sú aj kryty objektívov PicturePerfect a Hoops, ktoré poskytujú špičkovú ochranu pred škrabancami a rozbitím, čím zabezpečujú bezchybnú kvalitu fotiek. Ochranné krúžky Hoops sú po novom dostupné v 4 farbách, Ceramic, Black Titanium, All Black a Transparent.

Tvrdené sklá a puzdrá SBS

Spoločnosť SBS predstavila pre iPhone 16 nové puzdrá Instinct a Instinct Mag v elegantnej čiernej farbe. Oba modely sú vyrobené z príjemného TPU materiálu a vo vnútri majú povrch z mikrovlákna. Druhý menovaný typ je naviac kompatibilný s MagSafe. S technológiou MagSafe je tiež kompatibilné transparentné puzdro Light Mag vyrobené z kombinácie polykarbonátu a TPU. Zaujímavou voľbou je mimoriadne tenké TPU puzdro Transparent Skinny.

Trendy puzdrá Mag Frame

Milovníci výraznejších farieb rozhodne ocenia nové puzdrá Mag Frame s rámikom v čiernej, modrej, červenej, ružovej alebo žltej farbe. Zadná strana puzdra je priehľadná a benefitom je kompatibilita s MagSafe.

Puzdro so stojanom Wallet Smooth

Toto praktické vyklápacie puzdro pozostáva z kombinácie polyuretánu a TPU, je príjemné na dotyk a jeho súčasťou je aj slot na platobné karty. Po vyklopení prednej strany sa dá použiť ako stojan na telefón, napríklad, pri pozeraní filmov a videí.

Odolné ochranné sklá

V ponuke SBS nájdete ochranné sklo Guard Glass, ktoré spoľahlivo ochráni displej iPhone 16 pred rozbitím a škrabancami. Maximálnu ochranu poskytuje sklo Full Cover Glass, ktoré dokonale prekrýva celú prednú stranu smartfónu až po okraje.

Štýlové puzdrá Puro

Značka Puro pre iPhone 16 pripravila viacero zaujímavých puzdier. Základ ponuky tvorí transparentné TPU puzdro 03 Mag Cover kompatibilné s MagSafe, ktoré je z 50 % tvorené recyklovaným materiálom. Jeho výhodou je hrúbka len 0,3 mm.

K dispozícii je tiež transparentné puzdro Lite Mag Cover s lesklým povrchom a vyvýšeným okrajom okolo objektívov, ktoré má zabudované silné magnety a je kompatibilné s technológiou MagSafe.

Praktické puzdro Book Mag

Zaujímavým modelom je otvárateľné puzdro Puro Book Mag, ktoré chráni nielen zadnú časť a boky telefónu, ale aj displej. Vyrobené je z odolného TPU materiálu a zadná strana pozostáva z priehľadného polykarbonátu. Je kompatibilné s MagSafe a jeho súčasťou sú sloty na platobné karty. Vďaka otvoru na reproduktor môžete komfortne telefonovať aj so zatvorenou prednou stranou.

Puzdro Icon Mag Pro v pestrých farbách

Pre priaznivcov trendy farieb môžu byť skvelou voľbou tieto silikónové puzdrá s vnútornou stranou potiahnutou jemným mikrovláknom. Majú zabudované silné magnety a sú kompatibilné s MagSafe. Rozhodnúť sa viete pre čiernu, ružovú, šedú, béžovú, modrú či zelenú farbu.

Všetky nové produkty pre iPhone 16 od našich partnerov PanzerGlass™, SBS a Puro už naskladňujeme a nájdete ich čoskoro v našej ponuke. Chcete sa o nich vedieť už teraz? Kontaktujte nás >>